Utbildning med Ulrika Aspeflo

Att möta barn och elever med autism och ADHD i förskola/skola

23/1, 6/2, 6/3 och 13/3 2019 16.00 - 19.00, Göteborg

Ur innehållet: Grundläggande kunskap om vad autism och ADHD innebär och på vilka sätt det får konsekvenser för sättet att förstå och bemöta barnen/eleverna.

I grupper med många barn uppstår ibland konflikter och svåra situationer. Hur kan dessa situationer förebyggas och hanteras? Vad innebär det att arbeta utifrån ett lågaffektivt bemötande?

Hur kan barnet/eleven bli delaktig i kartläggning, undervisning och samspel?

Hur kan lärmiljön utformas för att underlätta för barnen/eleverna? Hur kan information och instruktioner tydliggöras och synliggöras? Vad är viktigt att tänka på i undervisningen? Hur kan tillvaron göras meningsfull, begriplig och hanterbar?

Mellan tillfällena får deltagarna hemuppgifter att göra och ta med sig till nästa tillfälle. Vid varje tillfälle varvas föreläsning, diskussion och reflektion.

Målgrupp: Utbildningen vänder sig till alla som är intresserade av ämnet.

Kostnad: 4 500 kronor exkl. moms per person. Anmäler ni 5 deltagare går 1 person gratis.

Paus med kaffe/te och smörgås ingår.

Lokal: Läppstiftet konferens i Göteborg

Anmälan: Vi tar endast emot skriftlig anmälan via e-post eller hemsidan. Det går bra att anmäla fram till datum för föreläsningen (under förutsättning att det finns platser kvar).

Ulrika Aspeflo är logoped och författare till böckerna Barn som väcker funderingar (Gerland, Aspeflo), Aspeflo om Autism och För alla i skolan. Hon arbetar deltid som specialpedagog på en F-6 skola och övrig tid som föreläsare. Ulrika medverkar i NPF-podden.

 

Anmäl dig