Konferens måndag 29/4 2024, kl. 09:00 - 16:00

Autism i kombination med andra psykiatriska tillstånd

Delta på plats i Stockholm eller digitalt via livesänt webbinarium.

Bilder på konferensens föreläsare

Innehåll

Autism förekommer inte sällan tillsammans med andra psykiatriska tillstånd. Under den här dagen får du kunskap om flera av dessa både utifrån forskning och klinisk verksamhet, men också ur ett självupplevt perspektiv. Du får veta mer om:

  • psykossjukdomar hos personer med autism med eller utan intellektuell funktionsnedsättning (IF).
  • hur man kan anpassa psykologisk behandling vid depression och ångest för personer med autism.
  • likheter och skillnader mellan autism, tvångssyndrom och Pediatric Acute-onset Neuropsychiatric syndrome (PANS).
  • hur det är att leva med autism i kombination med bipolär sjukdom och personlighetssyndrom.
 

Målgrupp

Alla som i sitt yrke möter ungdomar och vuxna med autism (på alla nivåer av intellektuell funktion och språkförmåga). Alla som är intresserade av området.

Program

Program för konferensen

Föreläsare

Lena Nylander är överläkare med många års erfarenhet av kliniskt arbete med autism, intellektuell funktionsnedsättning (IF) respektive schizofreni i vuxenpsykiatri. Lena arbetar sedan 10 år i region Skånes VUB-team (konsultteam för vuxna med IF och svåra utmanande beteenden).
Susanna Grund är leg. psykolog, utbildad i kognitiv beteendeterapi vid Uppsala Universitet. Susanna har arbetat inom psykiatrin och habiliteringen och har lång erfarenhet av handledning /utbildning, behandling och utredning kring patienter med autism med samtidiga andra psykiatriska tillstånd.
Joanna Halvardsson har gått från psykiatrisk slutenvård, 9 självmordsförsök och 15 års självskadebeteende till att hitta tillbaka till livet igen. I dag är hon en uppskattad föreläsare, journalist och egenföretagare. Joanna föreläser om hur hon med rätt stöd och hjälp har vänt sina funktionsnedsättningar till funktionsförbättringar.
Susanne Bejerot är psykiater och seniorprofessor vid Örebro universitet. Hennes kliniska forskning omfattar bland annat tvångssyndrom/OCD, social ångest, adhd, autism, motoriska störningar, PANS och schizofreni. Senare års forskning handlar främst om behandlingsforskning och hon leder nu RCT-Ritsstudien som är en placebokontrollerad studie med det immunmodulerande preparatet rituximab som prövas på personer med schizofreni.
Gunilla Gerland är konferensens moderator. Gunilla har arbetat i över 25 år med handledning och utbildning kring autism, och skrivit flera böcker i ämnet.

Kostnad

På plats i Stockholm

Priset inkluderar lunch och 2 fika på plats.

Boka tidigt rabatt senast 31/1 2024

2.400 SEK exkl moms per person

Anhörig/privatperson 1.900 SEK inkl moms per person

Ordinarie pris från 1/2 2024

2.900 SEK exkl moms per person

Anhörig/privatperson 2.100 SEK inkl moms per person

Livesänt webbinarium

Du deltar via Zoom i realtid.

Boka tidigt rabatt senast 31/1 2024

2.000 SEK exkl moms per person

Anhörig/privatperson 1.400 SEK inkl moms per person

För digitala deltagare erbjuder vi grupprabatt. För mer information kontakta oss på e-post: info@pedagogisktperspektiv.se

Ordinarie pris från 1/2 2024

2.500 SEK exkl moms per person

Anhörig/privatperson 1.900 SEK inkl moms per person

För digitala deltagare erbjuder vi grupprabatt. För mer information kontakta oss på e-post: info@pedagogisktperspektiv.se

Övrig information

Konferenslokal: Sveavägen 41, Stockholm (nära T-bana Hötorget/15 min promenad från Stockholm Centralstation). Konferensen är ett samarbete mellan Pavus Utbildning och Pedagogiskt Perspektiv Om du avser delta i det digitala mötet så läs gärna vanliga frågor för mer information om hur du ansluter till ett Zoom-webbinarium.

Anmälan

Vi tar endast emot skriftlig anmälan via hemsidan eller e-post. Sista anmälningsdatum 23/4 2024.

Välj ett alternativ